E-mail | SIS | Moodle | Helpdesk | Knihovny | cuni.cz | CIS Více

česky | english Přihlášení



Pozvánka na přednášku: Molekulární kuchyně - jak překvapit chuťové buňky!

Srdečně vás zveme na přednášku z cyklu Chemických úterků, kterou přednesou David Hurný, Veronika Felklová a Adam Čepa z Katedry organické chemie PřF UK. Přednáška se budou konat dne 1. dubna 2014 od 17:00 hodin v posluchárně CH1 Chemického ústavu (Hlavova 8, Praha 2).
Čas 01.04.2014
od 17:00 do 18:30
Přidat událost do kalendáře Google
vKalendář (Windows, Linux)
iCal (Mac OS X)

Molekulární gastronomie vychází z propojení chemických a fyzikálních poznatků společně se znalostmi přípravy pokrmů. Její hlavní podstatou je ošálit chuťové buňky. Známé chutě převést do tvarů a forem, u kterých bychom očekávali něco úplně jiného. Jde o sci-fi v oblasti kuchařského umění.

Molbar

V zásadě se používají pořád stejné základní ingredience. Kapalný dusík (výroba zmrzliny), alginát sodný (výroba kaviáru) spolu s roztokem vápenatých solí, želatina (příprava želé) a lecitin.

Během přednášky se dozvíte odkud k nám molekulární kuchyně přišla, co je její podstatou a ukážeme si i pár jednoduchých receptů. Vaše  chuťové buňky jistě překvapíte.

Přednášky se ujali David Hurný, Veronika Felklová a Adam Čepa z Katedry organické chemie Přírodovědecké fakulty UK.

Publikováno: Středa 26.03.2014 12:25

Akce dokumentů