Psychologie NA TALÍŘI|Psychologie dnes | 3.1.2018 | Rubrika: Zdraví | Strana: 37
Zima – čas kořenů a sena
Leden je měsíc, kdy lidé v Evropě tradičně konzumovali zásoby, které nashromáždili, když rostlo. Třeba kořenovou zeleninu. Je na zimu prostě velmi praktická. Kořeny, které konzumujeme (mrkev, celer, řepu, petržel a další), jsou orgány, do nichž si rostlina ukládá zajímavé látky na pozdější dobu. Jsou trvanlivé a třeba oproti ovoci snadno skladovatelné. Všechno výše uvedené platí i pro hlízy, které se k nám nastěhovaly z Nového světa – brambory či topinambury.
(...)
Jana Vlková vystudovala ekologii na Přírodovědecké fakultě UK a Fakultu sociálních věd tamtéž. S humorem se představuje jako expertka jedlého kvítí a býlí. Pořádá přednášky o jedlých květech i semináře v přírodě.
(...)
Akce dokumentů