E-mail | SIS | Moodle | Helpdesk | Knihovny | cuni.cz | CIS Více

česky | english Přihlášení



2014-11-07: Silný celek Mordoru pokořen

Ve čtvrtek 7. 11. se tým Geografie UK utkal na stadionu Hvězda s týmem HC Mordor. Jednalo se o derby proti doktorům z UK, kteří jsou však již zkušeným a mnoha zápasy ostříleným týmem pražské ligy ledního hokeje.

Byl očekáván velmi náročný souboj, jelikož tým z úpatí Hory osudu předváděl doposud velmi dobré výkony a v tabulce mu patřilo druhé místo. Při rozbruslení se opět začali plnit tribuny, jak už je na zápasy týmu Geografie UK zvykem. Odhadem dorazilo na stadion 70 skvělých fanoušků, čímž byl mnohonásobně překonán počet příznivců domácího týmu.

.V první třetině měl dle očekávání navrch HC Mordor, avšak většinu jejich solidních střel s klidem likvidoval Jakub „Skuhry“ Skuhrovec. Tým Geografie UK však také nebyl bez šancí a některé útočné výpady byly vskutku nebezpečné, ale bohužel zatím neskončily gólem. Naopak po několika šťastných odrazech se z 1. vstřelené branky radovali hráči domácího celku. Hra se postupem času začala vyrovnávat, nicméně do konce třetiny padl ještě jeden gól do sítě jinak famózního Skuhrovce.

Druhá třetina přinesla zajímavý vývoj. Za nepřetržitého skandování fanoušků se tým Geografie UK viditelně zlepšoval. Z toho pramenila přesilová hra v polovině druhé třetiny, kterou využil snajpr Tomáš Janík střelou do pravé šibenice, a snížil tak na 1:2. Diváci ještě nepřestali vyvolávat jeho jméno, když se na bránu soupeře řítila dvojice Mario Hamarčák a Jan Michna. Druhý jmenovaný na konci akce předvedl svůj již patentovaný bekhendový blafák a nedal brankáři z Mordoru nejmenší šanci (akci lze shlédnout na fb profilu Báry Dolejší: https://www.facebook.com/video.php?v=10202971682441583&set=vb.1489615034&type=2&theater)

Na tribunách panovala naprostá euforie a všichni hráči hostujícího týmu si začali uvědomovat, že myšlenky na body z tohoto zápasu nejsou nereálné. Tím víc, když do konce třetiny se ještě dokázal prosadit centr první lajny Mário po závaru před Černou bránou Mordoru.

.Stav byl tedy 3:2 pro geografy, což se hráčům HC Mordor rozhodně nelíbilo a ve třetí třetině si zlepšeným důrazem a pohybem vytvořili velké množství šancí, avšak všechny ztroskotávaly na neuvěřitelně chytajícím Skuhrovcovi. Vedení bylo zřejmé nejen na ledě ale i v hledišti, což dokazovalo bouřlivé skandování příznivců Geografie „KDE MÁTE KOTEL?“, na což nemohli fanoušci Mordoru vůbec reagovat. Aby toho pro hráče a příznivce Mordoru nebylo málo, tak Jeník Michna zvýšil po rychlém brejku vedení už na 4:2, a to žádným jiným způsobem než opět bekhendovým blafákem. V závěrečném tlaku se domácímu týmu podařilo už pouze snížit na 4:3 a tak mohl tým Geografie UK slavit svou druhou výhru.

Na závěr bychom chtěli poděkovat jednak všem fanouškům, kteří si našli cestu na tento zápas a byli nám opět šestým hráčem na ledě a také samozřejmě demografovi Skuhrymu bez jehož výpomoci v bráně by výsledek rozhodně vypadal úplně jinak.

Akce dokumentů