E-mail | SIS | Moodle | Helpdesk | Knihovny | cuni.cz | CIS Více

česky | english Přihlášení



2014-10-15: Druhý zápas - první výhra

Druhé kolo ostře sledované Pražské hokejové ligy sehrál tým Geografie ve Velkých Popovicích a následkem zdecimování reprezentačního týmu tohoto pivního svatostánku začaly řetězce Albert a Tesco prodávat pivo Kozel výrazně pod cenou. Soupeřem byl tým Q-foto, avšak předzápasové prognózy, že hráči budou mít místo hokejek každý gopro na selfie-tyči a budou se celý zápas fotit, se nenaplnily. Fanoušci nezklamali a na cestu byla vypravena stoletá Karosa, zaplněná víc než do posledního místa. Během jízdy hlavní kotelníci rozehřívali hlasivky a jen díky nim hráči zůstali v klidu i po spatření tří holohlavých řezníků (neplést s řidičem Řezníčkem) hrajících za soupeře.

Nehrající kapitán a momentálně trenér Jirka rozpracoval grafy a sestavy všech možných situací, které na ledě mohly nastat, což zmátlo Láďu natolik, že zapomněl i na jaké straně se vlastně stojí během buly. Při nástupu na led hráče uvítal řev a víření bubnů, které hala ještě nezažila. Atmosféra způsobila nejistotu, zda hrajeme v nejnižší pražské lize nebo na mistrovství světa za nároďák, což se projevilo v maximální bojovnosti hráčů. 

Podpora kotle začala vytvářet zázraky hned v prvním střídání, kdy byla k vidění naprosto nevídaná věc – Bure přešel z typického slowmotion pohybu do opravdového bruslení a když spatřil, že všichni spoluhráči přestali hrát a němě zírají na tento neuvěřitelný jev tak bez servítků zavěsil puk do horního růžku branky a opět již typickým pomalým pohybem odjel na střídačku. Náš předbrankový prostor důrazně čistil Honza Novák (viz tato http://1url.cz/tDoc a následující fotka), obětavý obránce Jan Dresler téměř polovinu střel soupeře zastavil lýtkem (což bylo jediné místo na kterém neměl navlečeny 3-4 vrstvy chráničů) a famózní brankář Marek Nepouštimgóly Komárek uváděl soupeře v zoufalství. Z důvodu jeho kouzelnického představení byl nejeden Qfotograf spatřen se slzami zmaru na tváři. Navíc snahu Qfoťáků  o srovnání nehodlal tolerovat bek Mario a od modré čáry propálil brankáře střelou o rychlosti překonávající světový rekord Zdena Cháry. Vzápětí přišla gólová odpověď soupeře, a stav 2:1 způsobil, že se probral do té doby podřimující Tom Kanaďan Janík a rozhodl se připomenout, kdo vévodí kanadskému bodování celé soutěže. A tak zatímco Jeník Michna krájel obranu soupeře jak nožem chleba, trpělivě číhal na chirurgicky přesné přihrávky a dvakrát nemilosrdně skóroval. Kotelník Prokop prokop buben, což korunovalo euforii panující na zaplněných ochozech. V završení hattricku Tomovi zabránila pouze absence čepic v hledišti, které by tak diváci nemohli házet na led. Následně byl na střídačce spatřen při prohlížení stránky jobs.cz, jelikož jeho příspěvky do týmové kasy za vstřelené góly již dosahují astronomických částek. Soupeř morálně rozložen se uchyloval k nečisté hře, avšak i přes to geografický borec Tadeáš stále nepovažoval za nutné si nasadit ramenní chrániče. V závěru utkání už geografové zapomněli, že v oslabení by se snad mělo bránit a Marián upravil skóre na konečných 5:1. 

A tak zatímco dělníci v přilehlém pivovaru hromadně dávali výpověď a posílali přihlášky na UK, děkoval tým zfanatizovaným tribunám za perfektní kulisu, rozdával autogramy, fotil se s fanynkami a skandováním vyvolával řidiče Honzu Řezníčka. Poděkování patří nejlepšímu fanklubu na světě, s vámi v zádech není nic těžkého soupeře sfouknout jak svíčku.


#93 Martin Stříbrný

Akce dokumentů