E-mail | SIS | Moodle | Helpdesk | Knihovny | cuni.cz | CIS Více

česky | english Přihlášení



Na Albertově se představily studentské spolky

Ve středu 26. 10. v podvečerních hodinách proběhla již tradiční studentská akce Přírodovědci sobě, kde se představily studentské spolky Přírodovědecké fakulty. Letos poprvé se akce nekonala v albertovské meze, nýbrž v prvním patře budovy Albertov 6 a v Mineralogické posluchárně.

Jak jsme již z předchozích ročníků zvyklí, večer věnovaný spolkům zahájili předseda Akademického senátu Radim Perlín a děkan fakulty prof. Jiří Zima, třetím řečníkem úvodní části byl letos 1. místopředseda senátu Radek Pileček. Kromě uvítání návštěvníků zaznělo z úst řečníků přesvědčení, že fakultní život není pouze o vědě, výzkumu a výuce, ale i o studentských aktivitách.

foto: Matyáš Hiřman

Následně se představily jednotlivé studentské spolky a ačkoliv bylo v místnosti značné šero, atmosféra setkání byla uvolněná a příjemná. Zástupci osmnácti fakultních spolků stručně a výstižně představili svou činnost a své zaměření. Z pódia zaznívaly pozvánky k účasti na aktivitách jednotlivých spolků, ale také pozvánky na nepřeberné množství dalších akcí od přednášek, soutěží a konferencí přes kulturní a sportovní akce až k méně tradičním výzvám, jako byla například pozvánka na turnaj ve hře kámen, nůžky papír. Jeden spolek dokonce poptával režiséra. Některé spolky představovaly také možnosti zahraniční spolupráce.

Večer však nebyl věnován výlučně spolkům, organizátoři akce představili také další studentské aktivity, které vešly z fakulty. Senátor Jan Pačes pozval účastníky na tradiční diskuzní setkání Zapomínáme!, které se věnuje lidským právům a boji za svobodu a letos se bude zaměřovat na situaci na Ukrajině. Senátorka Kristýna Bubeníková promluvila o podcastu Pod Čepicí a senátorka Anna Altová představila fakultní influencery na Instagramu. Veškerá vystoupení byla odměněna potleskem návštěvníků, ale kdyby se v délce potlesku soutěžilo, byl by jednoznačným vítězem aplaus závěrečný. Posluchači na vlastní kůži zažili, jak se čas může táhnout a jak dlouhé mohou být takové dvě minuty strávené potleskem na rozloučenou s končícím spolkem Karton.

foto: Matyáš Hiřman

Následně se akce přesunula do prostor prvního patra budovy, kde bylo k dispozici občerstvení, nechyběl samozřejmě ani tradiční guláš. Členové spolků zde zodpovídali zvídavé dotazy návštěvníků a ještě blíže a důkladněji přibližovali činnost svých spolků, případně navazovali vzájemnou spolupráci. Mezi stolky jednotlivých spolků nebylo valnou většinu večera k hnutí a celá akce se nesla v přátelském a velmi družném duchu, v závěru večera se dokonce začalo hrát na kytaru a zpívat. “Akce se opět zúčastnilo více než sto studentů a ze všech bylo cítit, jak jsou rádi, že se taková akce koná, že jsou spolky vedením fakulty podporovány, a že spolky máme,” dodává senátorka Kristýna Bubeníková.

foto: Matyáš Hiřman

Na letošní akci Přírodovědci sobě se představily tyto spolky:

Publikováno: Čtvrtek 27.10.2022 16:30

Akce dokumentů