E-mail | SIS | Moodle | Helpdesk | Knihovny | cuni.cz | CIS Více

česky | english Přihlášení



Zápis z 8. řádného jednání Akademického senátu PřF UK dne 20. 10. 2022

Převod mezi fondy; Poplatky spojené se studiem v cizím jazyce; Podmínky k přijímacímu řízení do bakalářského SP Science; Centrum dalšího vzdělávání; Změna webových stránek fakulty; Informace z jednání AS UK; Doporučení poskytnutí mimořádného stipendia prostřednictvím ASF – SKAS; Sdělení a informace

Přítomni:         dle prezenční listiny (19)

Omluveni:       dle prezenční listiny 

Hosté:             dle prezenční listiny 

 

Program zasedání:

1)      Schválení programu zasedání

2)      Kontrola a schválení zápisu z 7. zasedání 15. 9. 2022 

3)      Převod mezi fondy

4)      Poplatky spojené se studiem v cizím jazyce 

5)      Podmínky k přijímacímu řízení do bakalářského SP Science

6)      Centrum dalšího vzdělávání 

7)      Změna webových stránek fakulty

8)      Informace z jednání AS UK

9)      Doporučení poskytnutí mimořádného stipendia prostřednictvím ASF – SKAS

10)   Sdělení a informace 

11)   Různé

 

1.      Schválení programu zasedání

Usnesení 8.1

Akademický senát PřF UK schvaluje program jednání v navrženém znění.

Hlasování: 17/0/0 
Návrh usnesení byl přijat.

 

2.      Kontrola a schválení zápisu ze 7. jednání ze dne 15. 9. 2022

K zápisu nezazněly zásadní připomínky, pouze úpravy dílčích formulací, překlepů či drobných oprav (K. Bubeníková, J. Žurmanová, M. Jeníček, P. Škaloud, K. Komrsková, N. Anderlová, J. Pačes).

Zápis byl zveřejněn 26. 9. 2022 na adrese 

https://www.natur.cuni.cz/fakulta/senat/zasedani/zapisy/2022/zapis-z-7-radneho-jednani-akademickeho-senatu-prf-uk-dne-15-9-2022

Usnesení 8.2

ASF schvaluje zápis z 7. jednání ASF ze dne 15. 9. 2022.

Hlasování: 17/0/1  
Návrh usnesení byl přijat.

 

Úkoly z jednání ASF

Postup přihlašování na SZZK a možnost spojení s odevzdáním bakalářské a diplomové práce 

Vyjádření prod. P. Chromého:

V návaznosti na diskusi ASF na zasedání 15. 9. 2022 o termínech pro odevzdání bakalářských a diplomových prací a termínech pro přihlašování studentů k SZZK (část obhajoba práce) proděkan Chromý ASF informoval, že opatřením děkana č. 11/2022 byl dne 13. 10. 2022 upraven Harmonogram akademického roku 2022/2023 a termíny byly sjednoceny. Termín pro odevzdání práce, který určuje garant studijního programu, je zároveň termínem, do kdy se lze přihlásit k obhajobě práce. Studenti však v SIS budou i nadále provádět dva úkony: a) nahrání a odevzdání práce, b) přihlášení k části SZZK – obhajoba práce.

Opatření děkana č. 11/2022 kterým se mění Opatření děkana č. 4/2022 Harmonogram akademického roku 2022/2023

 

Termíny promocí po habilitačním řízení: prod. Krylov bude o tématu informovat rektorát s žádostí o včasné sdělování termínu promoce nebo možnosti organizovat dvě promoce ročně. 

Vyjádření prod. V. Krylova:

Promoce docentů a profesorů se konají dvakrát ročně. Letos budou ještě v říjnu a pak na jaře příštího roku. Ročně se na UK habilituje či jmenuje cca 120 docentů a profesorů. Kapacitně se tedy promoce koná po naplnění zhruba 60 lidí. Termíny jsou oznamovány cca měsíc před konáním promoce. Minulý rok došlo k neočekávanému výpadku jedné promoce, která ale byla nahrazena. Možná z tohoto důvodu vznikl dojem, že UK pořádá pouze jednu promoci ročně. Pokud bychom přesto chtěli navýšit počet promocí (nad 2 ročně) je nutné toto navrhnout panem děkanem jako bod pro Rozšířené kolegium rektorky.

 

3.     Převod mezi fondy

Úvodního slova se ujal tajemník K. Mozr a vysvětlil důvody převodu finančních prostředků mezi fondy a předložil důvodovou zprávu.

Důvodová zpráva:

Z důvodu potřeby pořízení přístrojů a spoluúčasti na investičních akcích (stavebních i přístrojových) a na základě požadavků jednotlivých pracovišť Vás žádám o souhlas s převodem finančních prostředků z Fondu provozních prostředků (FPP) do Fondu rozvoje investičního majetku (FRIM) ve výši 7.040.000,- Kč

 

Usnesení 8.3

ASF souhlasí s převodem 7.040.000,- Kč z Fondu provozních prostředků do Fondu rozvoje investičního majetku.   

Hlasování: 18/0/1
Návrh usnesení byl přijat.

 

4.     Poplatky spojené se studiem v cizím jazyce

Úvodní slovo přednesl prod. P. Chromý:

UK byla MŠMT vyzvána ke stanovení poplatků spojených se studiem v cizím jazyce. Každý studijní program v cizím jazyce musí mít stanoveny poplatky. Na PřF UK se stanovení poplatku týká doktorských studijních programů (DSP), u kterých dosud poplatek stanovován nebyl. Vedení UK fakultám navrhuje stanovit poplatek v „symbolické” min. výši 1.000,- Kč na akademický rok, kterým se pokryjí náklady spojené s vydáním rozhodnutí o vyměření poplatku, dohledáváním a evidencí plateb. Lze předpokládat, že stanovení poplatku se bude týkat pouze přechodného období. V návrhu novely zákona o VŠ se připouští stanovení poplatku na 0,- Kč. Novela však bude účinná asi až od ledna 2024, resp. akademického roku 2024/2025.

Návrh byl projednán KD 3. 10. 2022, následně předložen studijní komisi ASF a ke schválení na zasedání ASF.

V rámci následné diskuse zaznělo:

●     Předseda R. Perlín vznesl dotaz, zda máme jiné poplatky za studium v cizím jazyce? Proděkan P. Chromý odpověděl, že poplatky jsou u navazujících magisterských programech.

●     Sen. M. Jeníček: obecný dotaz, zda se toto projeví u přijímacích zkoušek do STARS, resp. jaká jsou doporučení (zda se přihlásit do českého, nebo cizojazyčného programu). 

●     Sen. A. Altová poprosila jak o upřesnění, zda částka 1.000 Kč je za akademický rok (odpověď ano) a jak dlouho se částka bude platit, tj. dokud bude jedinec studovat, nebo jen po standardní dobu studia (bez odpovědi).

  • Sen. D. Rösel: dotaz, od kdy tato povinnost to bude platit? Prod. P. Chromý odpověděl, že pravděpodobně od nového akademického roku. 

 

Usnesení 8.4 

ASF souhlasí s tím, aby výše poplatku spojeného se studiem v cizojazyčném doktorském studijním programu byla stanovena na 1.000,- Kč. 

Hlasování: 19/0/0 
Návrh usnesení byl přijat.

 

 

 

5.     Podmínky k přijímacímu řízení do bakalářského SP Science

Úvodní slovo přednesla prod. M. Teplá, která podala základní informaci a předložila důvodovou zprávu:

Rada pro vnitřní hodnocení schválila na zářijovém termínu akreditaci SP Science od akademického roku 2023/2024 na 5 let. Nyní je zapotřebí specifikovat podmínky pro přijímací řízení, které by měl následně schválit jak ASF, tak RUK. Garant SP prof. Nachtigal navrhuje, aby přijímací pohovor byl co nejdříve. SP bude placený, plně hrazený studenty (bude navrhnuto 60 tis. Kč, aby to bylo v souladu s ostatními SP). Garant SP navrhuje co nejdříve oslovit potenciální uchazeče, proto se předpokládá, že termín pro přijímací řízení bude navržen  na 14. dubna 2023 (1. kolo, 2. kolo o týden později). Jako podmínky přijímacího řízení jsou navrženy tyto body: motivační dopis, životopis, vysvědčení za poslední dva roky na střední škole a doklad o odpovídající jazykové úrovni. 

 

Důvodová zpráva:

Přijímací řízení – podmínky přijímacího řízení do bakalářského SP Science pro akad. rok 2023/2024. Prod. M. Teplá představila Podmínky přijímacího řízení k nově akreditovanému bakalářskému SP Science pro akademický rok 2023/2024 a seznámila ASF s dalšími kroky. Podmínky byly projednány se studijní komisí ASF.

Podklady na: https://drive.google.com/drive/folders/11Xur3pmx8QS-dpMZmg9kHBHS5Rds2xci

 

V rámci následné diskuse zaznělo:

●     Předseda R. Perlín vznesl dotaz, kolik se očekává zájemců? Prod. M. Teplá (MT) odpověděla, že garant předpokládá 20–30 studentů, MT ale očekává spíše jednotky zájemců. 

●     Sen. A. Altová se dotázala na doložení jazykové úrovně – v textu je mj. informace, že se může jednat o rok SŠ vzdělání v zemi, kde je úřední jazyk anglický jazyk… jak je to v případě, že studoval SŠ v angličtině v zemi, kde anglický jazyk není úředním jazykem? MT: zkušenosti ukážou, zda jsou požadavky reálné či ne, ale lze je případně posléze měnit.

●     Sen. S. Janoušková: dotaz ohledně převodu známek podle různých stupňů klasifikací a převodu na jednotnou stupnici (A–F, resp. A–E apod.) – MT poděkovala za připomínku, bude řešeno, doplněno.

●     Sen. L. Kunstmüllerová upozornila, že uvedené jazykové certifikáty jsou poměrně finančně náročné a mohly by být překážkou pro potenciální zájemce, zda je toto možné nějak případně řešit.

●     Sen. D. Vašek potvrdil, že studijní komise vše projednala, připomínky nebyly; vznesl přesto dotazy 1) zda budou přijímací zkoušky v angličtině (MT: ano); 2) na údajný problém s garantem – MT: garant může garantovat Bc. + NMgr., ale nemůže garantovat Bc. + doktorský SP… nyní již vyřešeno. 

●     Předseda R. Perlín vyjádřil prosbu, aby se k tomuto SP přistupovalo naprosto stejně, jako k ostatním SP; Sen. D. Rössel se vymezil proti tomuto názoru.

●     Sen. N. Anderlová se zeptala, zda se uvažuje také s českými studenty? MT: ano.

●     Sen. D. Rösel: je nějaká šance, že by se dalo zvrátil vyjádření MŠMT o nepodpoře SP? MT: nevypadá to, i proto SP musí být akreditován v anglickém jazyce. 

  • Sen. P. Škaloud: nechybí v předkládaném dokumentu podmínky úspěšného ukončení studia? MT: jsou uvedeny v akreditaci. 

 

Usnesení 8.5

ASF bere na vědomí v příloze uvedené podmínky přijímacího řízení do bakalářského SP Science pro akad. rok 2023/2024. 

Hlasování: 17/0/1 
Návrh usnesení byl přijat.

 

 

6.     Centrum dalšího vzdělávání   

Informaci přednesla prod. M. Teplá: 

Centrum dalšího vzdělávání (CDV) v zimním semestru 2022/23 nabízí celkem 14 vzdělávacích kurzů zaměřených na rozvoj prezentačních dovedností v českém i anglickém jazyce, vysokoškolskou pedagogiku, na work-life balance a adaptační kurzy pro zahraniční studenty. CDV nabízí též individuální konzultace pro doktorandy a akademické pracovníky. Dále v zimním semestru akademického roku 2022/2023 budou pořádány cykly anglických kurzů vědeckého psaní a prezentačních dovedností pro doktorandy PřF. Celkem 7 workshopů povede rodilý mluvčí Jason Hwang. 

 

V rámci následné diskuse zaznělo:

●     Tajemník K. Mozr doplnil paní proděkanku, že děkanát je spokojen s prací tohoto oddělení, které funguje velmi dobře; domluva s paní vedoucí oddělení, že jsou kapacity, proto budou rozšířeny kurzy na TH pracovníky a děkanát. 

●     Prod. M. Teplá: s vedením CDV je připravena domluva o zařazení kurzu pro práci se studenty se specifickými potřebami.

●     Sen. N. Anderlová: upozornila na možnost překrývání kurzů s některými rozvrhovanými předměty (první pomoc); kurzy CDV nejsou určeny pro Bc. a NMgr. studenty. MT: pokud by byla kapacita CDV, lze uvažovat, že by se kursy CDV dále rozšířily i pro pregraduální studenty. Předseda ASF R. Perlín doporučuje rozvoje tzv. soft-skills  nejen prostřednictvím CDV, ale i řádně rozvrhovanou výukou (např. cestou volitelných přednášek apod.).

●     Sen. V. Opatová upozornila na často neúspěšné pokusy o přihlášení na kurzy, např. den po zveřejnění jsou již kurzy plně obsazené… MT: problémy se týkaly minulého semestru, nyní by to již mělo být lepší, je nutné ale tento problém dále sledovat. 

●     Sen. A. Altová doplnila že se změnil systém zapisování, který není ale zcela vyhovující, např. zájemce neví, zda je kurz plný či ne, zda je zapsán či ne apod.. MT: poděkovala za podnět, zpětná vazba bude vyřešena.

●     Sen. J. Pačes: doporučuje otevřené formuláře na přihlášení, na některé kurzy se uchazeči nechtějí hlásit např. se školitelem apod. Opověď MT a R. Perlína: obava z porušení GDPR.  Návrh sen. D. Rössel, zda by to nešlo řešit přes Moodle.

  • Prod. M. Teplá: velký důraz z RUK na vysokoškolskou pedagogiku (pokud někdo bude chtít být docentem, bude muset mít kurz VŠ pedagogiky…).

 

7.     Změna webových stránek fakulty

Proděkan Langhammer informoval o postupu přípravy rekonstrukce fakultního webového portálu a portálu Přírodovědci. V letošním roce by měla být dokončena rekonstrukce portálu Přírodovědci. Ve spolupráci s externí firmou probíhá příprava redesignu hlavního fakultního webu, ke které budou jako důležitý vstup v průběhu listopadu sbírány podněty od fakultních uživatelů formou online formuláře. 

Fakulta průběžně připravuje rekonstrukci hlavního webového portálu, tak jednotlivých tzv microsites, specializovaných webů. 

Byly zahájeny práce na redesignu hlavního fakultního webu, kde jsou postupně řešeny jak otázky technické, tak otázky týkající se struktury a uživatelského prostředí. 

Ohledně technického řešení probíhá intenzivní spolupráce s MFF UK, kde fakulta má analogickou strukturu a migrací na nový systém, který je potenciálně perspektivní i pro nás, prošla v nedávné minulosti. Aktuálně jsou diskutována a ověřovány technické parametry a možnosti migrace obsahu.

 

Pro definici principů uživatelského rozhraní, na které následně naváže grafický návrh, se fakulta rozhodla oslovit externí firmu, která se specializuje na návrh tzv. UX (user experience). Výhodou tohoto řešení, které je v současné době při tvorbě velkých webů obvyklé, je možnost získat odborně fundovaný a nezávislý pohled na možnou strukturu a rozhraní webového portálu. 

Vedle řešení, reflektujícího aktuální trendy a technologie, by návrh měl zároveň zohledňovat požadavky fakulty na funkčnost portálu, ale i očekávání a zkušenosti uživatelů. 

Návrh se proto vedle pohledu expertů bude opírat i o podněty od fakultních uživatelů. K tomu proběhla vstupní diskuse se zástupci hlavních skupin uživatelů webu, na základě které firma nyní zpracovává dotazník pro širokou komunitu fakultních uživatelů. V něm budou mít uživatelé napříč fakultou (studenti, akademici, pracovníci) příležitost hodnotit jak konkrétní vybrané aspekty webu, tak doplnit své další postřehy a zpětnou vazbu. Podněty budou využity k přípravě návrhu principů rozhraní. 

Tato fáze by měla proběhnout do konce roku, v příštím roce pak proběhne výběrové řízení na dodavatele a následně hlavní fáze realizace. 

V letošním roce dále probíhá rekonstrukce hlavního propagačního portálu Přírodovědci.cz.

Portál, fungující jako samostatný web, projde jak redesignem, tak zejména obměnou technologického řešení. S ohledem na množství funkcionalit (např. katalog a učitele, sekce pro přihlášené členy, rezervační formulář, e-shop apod.) jde o poměrně rozsáhlý systém. Akce by měla být dokončena v letošním roce.     

 

Děkan J. Zima doplnil, že se společnost připravující rekonstrukci fakultního webu plánuje oslovit anketou o využívání webu členy KD, členy ASF, správce sítí a Sirius. 

 

 

8.     Informace z jednání AS UK

Sen. A. Altová informovala o projednávaných tématech v rámci AS UK:

●      Představení nového kvestora a vyjádření k záměru jeho jmenování - Mgr. M. Maňásek.

●      Sociální stipendia - změnou OR došlo k navýšení na 6.000,- Kč (z původních 5.000,- Kč, přičemž zákonem je dáno 4.050,- Kč).

●      Stanovení nových cen za ubytování a stravování ve výcvikových střediscích UK (opatření kvestora). 

●      Hledá se nový kancléř, ředitel ÚVT, ředitel kolejí a menz a ombudsman UK.

●      Studijní a IT komise AS UK se věnovaly padajícímu SIS. Nestabilita SIS a jeho časté výpadky.

●      IT komise se věnovala podnětu kolegy V. Fialy ohledně PDF/A

-       ASF plně podporuje stanovisko IT komise AS UK ve znění: „Komise pro IT AS UK vyzývá ÚVT k prověření možností nasazení vlastního konverzního nástroje pro konverzi závěrečných prací do formátu PDF/A“. 

  • projednání podnětu PřF UK v IT komisi AS UK na téma „Konverze do formátu PDF/A v SIS“ – výzva ÚVT ke zkontrolování formulářů poradny tak, aby nebyla nutnost vyplňovat zbytečné množství osobních údajů.

ASF pověřuje předsedu studijní komise D. Vaška, aby v tomto duchu informoval studenta Vojtěcha Fialu.

Prod. P. Chromého uvedl některé připomínky PřF UK k malé novele studijního a stipendijního řádu UK. U písemných SZZk bylo navrženo, že min. počet komise u bakalářských zkoušek v této formě má být 5 členů, zatímco u ústních jsou 3 (PřF UK nevidí důvod rozdílnosti); informace o doporučení pracovnice RUK přes GDPR, že by při vyhlašování obhajob, datum, místo a název by mělo být zveřejněno, ale autor by neměl být zveřejněn…

 

9.     Doporučení poskytnutí mimořádného stipendia prostřednictvím ASF – SKAS

Sen. R. Pileček informoval, že SKAS projednal došlé žádosti a navrhuje poskytnout podporu pro tyto studenty:

●      Adéla Pola (demografie) – 10 000 Kč na organizační zajištění 14. ročníku studentské konference Young Demographers

  • Tereza Matějková (zoologie) – 7 000 Kč na organizační zajištění přírodovědného víkendu pro mladé biology

 

Usnesení 8.6

ASF doporučuje poskytnutí v případech zvláštního zřetele hodných stipendia pro tyto studenty:  

●      Adéla Pola ve výši 10 000 Kč

  • Tereza Matějková ve výši 7 000 Kč

Hlasování: 19/0/0  
Návrh usnesení byl přijat.

 

 

10.  Různé

●     Sen. T. Svoboda informoval o festivalu PříFest OpenAir – organizovalo to 5 osob, zapojeno LF, VŠCHT, spousta spolků z UK, spousta aktivit, velký počet kapel, z nich významný počet z PřF UK. Akce proběhla bez větších problémů. Účast nadstandardní (celkem cca 800 osob). Pozitivní zpětné ohlasy. Hlavní program skončil venkovní kolem 22 h, poté přesunutí do prostor Menzy. Hlášeny jen menší škody. Menza byla uklizena a připravena pro běžné využití. 

-        Děkan J. Zima kvitoval organizaci festivalu, potvrdil uklízení menzy. Nicméně informoval o trochu vzrušené atmosféře s ohledem na rozbité sklo apod., doporučil příště ještě více směřovat pozornost na úklid a převedení prostoru do původního stavu po skončení akce.

-        Sen. J. Pačes tlumočil negativní feedback zaměstnankyň menzy, sám potvrdil nepořádek, torza židlí apod. Poděkoval panu děkanovi za součinnost kolem komunikace s menzou.

 

●     Sen. A. Altová připomněla akci Přírodovědci sobě, která proběhne na Albertově 6 ve středu 26.10.2022 a na které se představí spolky a jiné iniciativy. 

-        R. Perlín v této souvislosti informoval o nestandardním přístupu cenové nabídky menzy za porci jídla, vyřešeno jiným dodavatelem.

 

●     Sen. D. Rössel informoval o e-mailu, který zaslal Komisi rozvoje, ohledně toho, že by rád inicioval schůzku nad tématem CIS a cestovní příkazy – 3x se vyplňují ty samé položky apod., bylo by vhodné to zjednodušit, je to neintuitivní apod. – dotaz, na koho se obrátit? 

-        tajemník K. Mozr: informoval o procesu elektronického spuštění cestovních příkazů – software nebyl pořízen jako hotový, ale jako základ (docházkový systém), který měl být postupně zlepšován; příslib RUK, že bude univerzitní systém, který by měl být lepší – PřF se připojila k ÚVT, byly podávány podněty apod., nicméně poté informace, že se nic více v tomto směru dělat nebude; ani jednání tajemníků UK nepřineslo kladné vyřešení (odpověď, že toto není priorita) – námitka PřF UK, ke které se přidal pan kvestor; nicméně to vypadá, že fakulta si bude muset další vývoj zařídit sama; výsledek je, že se jedná o složitou situaci, která nemá rychlé řešení; průběžně konzultováno na PřF UK s CIT i prod. A. Soukupem.

-        R. Perlín vyzval M. Kotoru, aby svolal Komisi rozvoje, kam by byl pozván pan tajemník, kde by se daná problematika diskutovala.

 

●      Prod. P. Chromý: podpořil pana tajemníka, že některé záležitosti fakulta nemůže sama zařídit, viz současné problémy s e-spisem, SIS apod. – ačkoliv RUK plánuje nové systémy, tak ty starší systémy již vykazují problémy… ÚVT pravděpodobně nefunguje správně, 17 fakult si vyvíjí své vlastní systémy, místo toho, aby se dělaly centrálně.

 

●      Sen. N. Anderlová se dotázala na možné změny formy psychologické pomoci, že se bude snižovat kapacita vymezených hodin na 1 studenta.

o   Prod. P. Chromý: služba je primárně určena pro studenty se speciálními potřebami – psychologické pomoci byla věnována pozornost, byla rozšířena kapacita o dalšího pracovníka apod.; služba by měla sloužit jako „první pomoc“, ale neměla by celkově suplovat příslušnou zdravotní službu.

o   Sen. N. Andrelová poprosila, zda by to mohlo být lépe komunikováno, aby bylo jasné, že se nejedná o terapii, ale o krizovou psychologickou pomoc, aby studenti byli přesně informováni, co od služby mohou očekávat.

 

●      R. Perlín: informoval, že výstavba Globcentra je odložena na neurčito, finance pro Biocentrum jsou sice připravené, ale je nutné, aby proběhla příslušná výběrová řízení apod. Menza má končit provoz k 15. 12. 2022, ale také je to údaj, který nemusí být přesný (nová výdejna nemusí být ještě připravena).

 

  • Tajemník K. Mozr: informace o jednotném ekonomickém software – připravuje se veřejná zakázka, PřF UK nyní by měla být jednou z fakult v pilotním projektu testu systémů, jak bude fungovat současný systém, než bude nový software nasazen; nyní je cílem vytvoření jednotné metodiky pro všechny fakulty; vyvstává otázka, zda je zapotřebí celý robustní software, nebo zda by nestačila nadstavba na současné systémy. Nový systém poměrně finančně náročný (v řádu stamilionů Kč), PřF UK preferuje formu nadstavby, kterou by akceptovali i auditoři. 

 

Termíny jednání ASF: 

Termíny jednání ASF jsou naplánovány na období listopad 2022 – březen 2023 takto: 24. 11., 
15. 12. 2022; 19. 1., 16. 2., 16. 3. 2023

Jednání se uskutečňují vždy čtvrtek ve 14:00 v místnosti Pravá rýsovna v budově Albertov.

 

Přehled kontaktů:

Společná hromadná adresa ASF                                  akadsen@natur.cuni.cz

Předsednictvo ASF                                                      senat@natur.cuni.cz

Ekonomická komise                                                    ekonomicka.komise@natur.cuni.cz

Komise rozvoje                                                            rozvoj.komise@natur.cuni.cz

Legislativní komise                                                     legislativni.komise@natur.cuni.cz

Studijní komise                                                            studijni.komise@natur.cuni.cz

Vkládání informací na web ASF (Matyáš Hiřman)    matyas.hirman@natur.cuni.cz

            

V případě jakékoliv potřeby k dispozici údaje na předsedu ASF: 
perlin@natur.cuni.cz; 702 091 201

 

Zapsal:              Luděk Šídlo                         20. 10. 2022

Ověřil:               Radim Perlín                       24. 10. 2022

Publikováno:     Matyáš Hiřman                 23. 11. 2022

Akce dokumentů