E-mail | SIS | Moodle | Helpdesk | Knihovny | cuni.cz | CIS Více

česky | english Přihlášení



Návrh na změny pravidel organizace studia

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE, PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA

VNITŘNÍ PŘEDPIS, KTERÝM SE MĚNÍ PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA  NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

Akademický senát Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze se podle § 27 odst. 1 písm. b) a § 33 odst. 1 písm. e) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách),  ve znění pozdějších předpisů, a podle čl. 31 Statutu Přírodovědecké fakulty usnesl na této změně Pravidel pro organizaci studia na Přírodovědecké fakultě, jako jejím vnitřním předpisu:

Čl. 1
Změna Pravidel pro organizaci studia

Čl. 17 zní:

„Čl. 17
Zkoušky
1. Kontrolu studia předmětu podle čl. 6 odst. 16 Studijního a zkušebního řádu univerzity provádí pedagog pouze u studentů, kteří mají předmět zapsaný v SIS. 
2. Pro konání zkoušek je určeno zejména zkouškové období semestru, ve kterém probíhá výuka předmětu. Pro toto zkouškové období vypisuje pedagog termíny zkoušek podle čl. 6 odst. 16 studijního a zkušebního řádu univerzity. Termíny pedagog vypisuje v SIS.
3. Požadavky ke kontrole studia předmětu se zveřejňují před zahájením výuky v  SIS (společně s anotací, sylabem a literaturou). Zkoušku z jednoho předmětu nelze dělit na části zkoušené různými examinátory. Je-li ve studijním plánu k danému předmětu vypsán zápočet i zkouška, může být získání zápočtu podmínkou pro konání zkoušky.
4. Výsledky kontroly studia předmětu pedagog zaznamená v SIS nejpozději do 5 dnů po termínu, ve kterém proběhla. V odůvodněných případech, např. tehdy, kdy je vyhodnocován velký počet písemných testů, může být lhůta prodloužena až na 10 dní. Forma všech kontrol studia předmětu při druhém opravném termínu opakovaného zápisu je ústní nebo kombinovaná. Výsledky jsou hodnoceny komisí, kterou určí vedoucí příslušné katedry nebo ústavu.
5. Termíny podle odstavce 2 jsou určeny pro nejvýše tři přihlášení se daného studenta na zkoušku z daného zapsaného předmětu, nejde-li o postup po řádné omluvě podle věty třetí čl. 6 odst. 16 studijního a zkušebního řádu univerzity. O řádnosti omluvy rozhoduje zkoušející.“

Čl. 2
Závěrečná ustanovení
1. Tento vnitřní předpis byl schválen Akademickým senátem Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy dne 17. února 2011.
2. Tento vnitřní předpis nabývá platnosti dnem schválení Akademickým senátem Univerzity Karlovy1).
3. Tento vnitřní předpis nabývá účinnosti prvním dnem akademického roku 2011/12.

Mgr. Petr Jedelský, předseda AS PřF UK
Prof. RNDr. Bohuslav Gaš, CSc., děkan PřF UK
Prof. RNDr. Jan Hála, DrSc., předseda AS UK

Akce dokumentů