E-mail | SIS | Moodle | Helpdesk | Knihovny | cuni.cz | CIS Více

česky | english Přihlášení



Vyhlášení přijímacího řízení - Molekulární a buněčná biologie, genetika a virologie Antropologie

Pro akademický rok 2009/2010 v prezenční a kombinované formě studia do nově akreditovaných doktorských studijních programů se standardní délkou studia čtyři roky.

Všeobecné podmínky pro přijetí ke studiu

 

  1. Předpokladem k přijetí je vysokoškolské vzdělání magisterského stupně.
  2. Řádně vyplněnou přihlášku spolu s dalšími potřebnými doklady uchazeč odevzdá na oddělení doktorského studia PřF UK do 15. 5. 2009. Přihlášku do doktorského studia může podat a přijímací řízení může konat i uchazeč posledního ročníku magisterského studia. Přihláška se podává buď: a) na předepsaném tiskopise řádně a čitelně vyplněná, podepsaná uchazečem, nebo b) pomocí elektronického formuláře. Vyplněný formulář uchazeč vytiskne, podepíše a spolu s dalšími potřebnými doklady zašle ve stanovené lhůtě na oddělení doktorského studia PřF UK. Podrobnosti k elektronické přihlášce jsou zveřejněny na webových stránkách http://is.cuni.cz/studium/login.php?do=prihlaska.
  3. Za náklady spojené s přijímacím řízením do doktorského studia je třeba zaplatit poplatek ve výši 590,- Kč v případě standardní přihlášky nebo poplatek 490,- Kč při elektronickém podání přihlášky. Tento poplatek lze poukázat prostřednictvím účtu Komerční banky Praha-město 38533021/0100, konstantní symbol 379, variabilní symbol 990001 (složenka typu A). Potvrzení o zaplacení je třeba odevzdat spolu s přihláškou. Bez zaplacení poplatku nebude uchazeč pozván k přijímacímu pohovoru. V případě neúčasti v přijímacím řízení se poplatek nevrací.
  4. Při přijímacím pohovoru musí uchazeč prokázat odborné a jazykové schopnosti studovat příslušný obor a předpoklady k samostatné vědecké práci. Součástí přijímacího řízení je i zjištění zájmu uchazeče o zpracování konkrétního tématu u konkrétního školitele a jeho schopnosti toto téma řešit.
  5. Děkanát fakulty oznámí uchazeči rozhodnutí o výsledku přijímacího řízení do 30 dnů po jeho skončení.

 

Potřebné doklady (přílohy k přihlášce)

 

  1. Strukturovaný životopis
  2. Doklady o absolvování nebo průběhu magisterského studia ( kopie diplomu nebo doklad o vykonání SZZ, u studentů magisterského studia kopie stránek indexu pokrývající poslední dva ročníky; vlastní index je potom třeba předložit u pohovoru)
  3. Seznam publikovaných a nepublikovaných prací uchazeče (popř. odborné posudky těchto prací) a ostatní doklady hodné zřetele (např. doklady o absolvovaných odborných kurzech, doklady o jazykových zkouškách apod.)
  4. Potvrzení o zaplacení poplatku za přijímací řízení
  5. Stručnou anotaci plánovaného doktorského projektu a písemný souhlas případného školitele vykonávat tuto funkci. Součástí tohoto vyjádření školitele je i jeho názor na krytí finančních nákladů spojených s řešeným tématem

 

pozn.: potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti se nevyžaduje

 

Obecné zásady

 

  1. Smyslem doktorského studia je výchova k samostatné vědecké práci a získání tomu odpovídající kvalifikace.
  2. V průběhu studia absolvuje doktorand podle individuálního studijního plánu přednášky, kurzy, stáže, semináře a praktika a pracuje na své disertační práci. Studium je ukončeno státní doktorskou zkouškou a obhajobou disertační práce.
  3. Studium se uskutečňuje formou presenční nebo kombinovanou.
    1. Při presenčním studiu je doktorand řádným studentem fakulty a plně se účastní odborného života na školícím pracovišti. Během studia pobírá stipendium a využívá všech sociálních výhod a práv řádného studenta UK.
    2. Při kombinovaném studiu je doktorand zpravidla v řádném pracovním poměru a nemá nárok na výhody, které poskytuje VŠ prezenčním studentům (stipendium, ubytování na koleji, menza a pod.)
  4. Standardní délka prezenčního studia jsou čtyři roky. Pokud student neukončí prezenční studium, je převeden do kombinovaného studia. Maximální délka doktorského studia je osm let. Další informace o pravidlech doktorského studia jsou ve Studijním řádu UK a Pravidlech pro organizaci studia PřF.
  5. Absolventům je udělován akademický titul "doktor" (ve zkratce Ph.D. uváděné za jménem).
  6. Informace o zaměření a požadavcích na studium jednotlivých programů jsou na stránkách doktorského studia těchto programů. Informace o studijních programech biomedicíny jsou k disposici také na internetové adrese http://pdsb.avcr.cz/

 

Akce dokumentů