JÍST PLEVEL JE RADOST|Ona DNES | 3.4.2018 | Rubrika: Téma | Strana: 16
Kyselý šťovík jsem v dětství žvýkala a sladký nektar z květů hluchavky vysávala asi jako každý. Moje vlastnoruční výroba šumivého nápoje z květů bezinek,unás na chalupě mu říkáme majvajn,neboli kéruz jejich plodů se váže k časům,kdy zavařování bylo celonárodní náhradní aktivitou. Sbírat a jíst plevel cíleně a s potěšením mě ale naučila až Jana Vlková,expertka na jedlé květy.
(...)
CO NA JAŘE ZAVAŘÍŠ, V ZIMĚ NAJDEŠ
Jana Vlková je pro kytkožrouty jako Smotlacha pro houbaře. Botanikou se zabývá od dětství. Vystudovala ekologii na Přírodovědecké fakultě UK a potom i žurnalistiku na Fakultě sociálních věd stejné univerzity.
(...)
Akce dokumentů