E-mail | SIS | Moodle | Helpdesk | Knihovny | cuni.cz | CIS Více

česky | english Přihlášení



II. ročník festivalu Věda prochází žaludkem na pražské Ladronce

Propojení vědy a gastronomie? Ano, i to je možné. Pokud sami či se svými ratolestmi zavítáte příští sobotu 21. 6. na pražskou Ladronku, setkáte se nejen s přírodovědci z naší fakulty, ale především s řadou vybraných pokrmů. Společným tématem bude tentokrát příroda a potraviny Jižní Ameriky.

 

.

 

Druhý ročník vědecko-gastronomického festivalu Věda prochází žaludkem, určeného všem příznivcům zdravého jídla a přírodních věd opět uspokojí vaši touhu po vědomostech i po gurmánských zážitcích zároveň. Během dnešního dne propojí odborníci z Přírodovědecké fakulty UK kulinářské umění vybraných restaurací s vědou. Letos se zaměříme na Jižní, Střední a Severní Ameriku. Prohlédněte si  vybrané živočichy typické pro americké kontinenty a seznamte se s přípravou jak tradičních, tak zcela neobvyklých jídel. Příznivci masitých pokrmů jistě ocení americké steaky, ti co si na maso moc nepotrpí, se mohou přiučit jak připravovat exotická jídla z domácích bio surovin. Ryze vědecko gastronomický program doplní i sportovní a netradiční alternativní aktivity.

Publikováno: Pondělí 16.06.2014 15:45

Akce dokumentů