II. ročník festivalu Věda prochází žaludkem na pražské Ladronce
Druhý ročník vědecko-gastronomického festivalu Věda prochází žaludkem, určeného všem příznivcům zdravého jídla a přírodních věd opět uspokojí vaši touhu po vědomostech i po gurmánských zážitcích zároveň. Během dnešního dne propojí odborníci z Přírodovědecké fakulty UK kulinářské umění vybraných restaurací s vědou. Letos se zaměříme na Jižní, Střední a Severní Ameriku. Prohlédněte si vybrané živočichy typické pro americké kontinenty a seznamte se s přípravou jak tradičních, tak zcela neobvyklých jídel. Příznivci masitých pokrmů jistě ocení americké steaky, ti co si na maso moc nepotrpí, se mohou přiučit jak připravovat exotická jídla z domácích bio surovin. Ryze vědecko gastronomický program doplní i sportovní a netradiční alternativní aktivity.
Akce dokumentů